Penne met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Receptontwikkelaar Selma: "Dit recept is geïnspireerd op een heerlijk gerecht dat ik voorgeschoteld kreeg bij mijn Vlaamse schoonfamilie. Ik ben geen zalmliefhebber, maar dat wisten zij niet. De zalm ging zó goed samen met de zoetigheid van de ui en prei dat ik helemaal verkocht was!"

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3243 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels11.3 g
Eiwitten37.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in halve dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Prei bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
  • Kook ondertussen de pasta 10 - 13 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen. 
Saus afmaken
3
  • Voeg de room toe aan de groenten en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten stoven.
  • Voeg op het laatste moment handje voor handje de spinazie toe en roer door tot het geslonken is.
  • Meng de zalmsnippers en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
  • Snijd de citroen in 4 partjes. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de dille fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. 
  • Garneer met de dille en de overige kaas. Serveer met de overige citroenpartjes.