Broodje gehaktballen met tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje gehaktballen met tomatensaus

Broodje gehaktballen met tomatensaus

met twee kazen en patatjes

Dit gerecht is geïspireerd op de Amerikaanse meatball-sandwich. Samen met de gehaktballen, tomatensaus en gesmolten kaas zet je zo een heerlijk broodje op tafel. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Comfortfood
Allergenen:
Rogge
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3556 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten42.2 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels10 g
Eiwitten35.4 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in wedges van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Aardappelen bakken
2
  • Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Snipper ondertussen de ui. 
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin zijn.
Saus maken
3
  • Voeg de ui toe aan de pan en fruit 1 - 2 minuten.
  • Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, Siciliaanse kruiden en suiker toe en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur naar middellaag en laat, afgedekt, 7 - 9 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes in de lengte door, maar niet doormidden. Besmeer elk broodje met 2 el tomatensaus.
  • Leg de gehaktballetjes in de broodjes.Verdeel de geraspte belegen kaas en Grana Padanovlokken over de broodjes. Bak 3 - 4 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer broodjes op de borden en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de patatjes met mayonaise naar smaak ernaast.