Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Bruine snelkookrijst
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Limoen
15 gram
Ongezouten pinda's
3 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Little gem
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
110 gram
Kipgehakt met Oosterse kruiden
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
2.5 tl
Bruine basterdsuiker
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bruine snelkookrijst. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon 1 tl sesamolie, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn en 2 tl sojasaus. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en leg per persoon 3 slaschuitjes apart. Snijd de overige little gem in smalle reepjes.
Voeg de little gem en komkommer toe aan de saladekom en meng met de dressing. Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon: 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.
Verhit per persoon 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper (s) 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de salade en bestrooi met de koriander.