Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden, waardoor je deze curry al binnen 15 minuten op tafel zet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Kippendijreepjes
90 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Gesneden ui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
1.25 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¾ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan een waterkoker om snel kokend water te hebben.
Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Tip: Heb je sojasaus in huis? Blus dan voor extra smaak de gebakken groenten en kip af met 1 tl sojasaus per persoon.
Tip: De kokosmelk kan klonterig worden. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is, de klontjes zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk en zorgen voor een extra volle smaak.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.