Veggie kip tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie kip tikka masala

Veggie kip tikka masala

met rijst, yoghurt en puntpaprika

Wist je dat garam masala letterlijk 'pikant kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat Soja)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Garam masala

½ stuk(s)

Ui

½ tl

Gemalen korianderzaad

100 gram

Passata

75 gram

Witte langgraanrijst

65 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3026 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten81.2 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels5.8 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de ui en snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de gember en knoflook toe. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en 1/2 tl gemalen korianderzaad toe. Bak 1 minuut verder.
  • Voeg de passata toe, roer door en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Vegan kip bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de vegan kipstukjes en 1/2 tl garam masala per persoon toe en bak in 3 - 4 minuten lichtbruin.
  • Roer vervolgens de aangegeven hoeveelheid water door de vegan kipstukjes. Bak 1 minuut verder zodat het water verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de kokosmelk door de curry.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegan kipstukjes toe. 
  • Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de curry erbovenop. 
  • Garneer met de yoghurt.