Piri-piri garnalen met paprikapesto en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piri-piri garnalen met paprikapesto en rijst

Piri-piri garnalen met paprikapesto en rijst

met frisse peterseliesaus en tomatensalsa

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Groene paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2844 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.9 g
Eiwitten20.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook voor de rijst in een ruime pot. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Sausje maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bladpeterselie en de bieslook fijn en bewaar apart van elkaar.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd daarna in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de peterselie en de knoflook met per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en paprikareepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen roze zijn. 
  • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, bieslook en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng vlak voor serveren de paprikapesto en 1/2 tl witte balsamicoazijn door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de garnalen met groenten over de rijst.
  • Verdeel de salsa over de borden en besprenkel het geheel met de peterseliesaus.
  • Garneer eventueel met de overige citroenpartjes.