Pita met kipgyros, little gem en koolmix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met kipgyros, little gem en koolmix

Pita met kipgyros, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met Oosterse kruiden.

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Little gem

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Kipgyros

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3424 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels8.3 g
Eiwitten31.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 2 - 3 minuten.
Kip bakken
2
  • Voeg de kipgyros toe aan de ui en bak nog 7 - 8 minuten.
  • Meng in een kleine kom de honing-gemberdressing en de mayonaise met 1/2 el water per persoon.
  • Meng in een kom de kool en wortel met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Voeg een snuif zout toe en meng alles goed door elkaar.
Pita afbakken
3
  • Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd de little gem grof en voeg toe aan een saladekom. Roer 1/2 el per persoon van de mayonaisedressing door de sla. 
  • Hak de gezouten pinda's fijn.
Serveren
4
  • Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige mayonaisedressing.
  • Vul de pita met de kip, ui, zoetzure kool en wortel en de salade.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer de overige salade en zoetzure kool en wortel ernaast.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.