Pita met sticky pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de witte kool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept al in 15 minuten op tafel zet!

Allergenen:
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Pulled chicken

50 gram

Witte kool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3250 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten34.1 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers28.7 g
Vezels7.4 g
Eiwitten31.4 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken en snijden
2
  • Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof.
  • Snijd de pitabroodjes open.
Salade maken
3
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuif zout.
  • Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en schep goed om.
Serveren
4
  • Besmeer beide helften van de pita met de mayonaise en uienchutney (zie Tip).
  • Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui.
  • Voeg de tomatenblokjes en de overige botersla toe aan de koolsla. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesaus. Meng per persoon: 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.