Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
80 gram
Vegetarische shoarma
2 stuk(s)
Pitabroodje
25 gram
Aioli
125 gram
Aardappelen
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Turkse groene peper
1 tl
Suiker
½ el
Rodewijnazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Vewijder de zaadlijst van de Turkse groene peper en snijd in dunne ringen.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de rode ui toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 2 minuten aan. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de pita's 3 - 4 minuten af in de oven.
Verdeel de frieten over de borden. Besmeer de pita's met de aioli en vul met de tomatenblokjes, slamix en gepekelde rode ui. Beleg met de vegetarische shoarma en Turkse groene peper. Serveer met de sla en eventueel de overige groenten ernaast.