Onze slager heeft de kip alvast voor je gekruid met ras el hanout, wat zoiets betekent als 'het beste van de winkel', een kruidenmengsel met sterke, warme smaken. Kikkererwten zijn erg voedzaam, ze zitten vol vezels en eiwitten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ blik(ken)
Kikkererwten
¼ tl
Cayennepeper
2 stuk(s)
Volkoren pitabroodje
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Rode ui
100 gram
Kippendijreepjes
½ stuk(s)
Mini-romaine sla
½ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden. • Laat de kikkererwten goed uitlekken. • Meng de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier met de helft van de zonnebloemolie, de cayennepeper, peper en zout. • Rooster 10 – 12 minuten in de oven. Leg na 8 minuten de pitabroodjes naast de kikkererwten op de bakplaat.
• Snipper ondertussen de rode ui. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gekruide kippendijstukjes met de rode ui in 6 – 8 minuten gaar. • Snijd ondertussen de mini-romainesla in repen en snijd de komkommer in kleine blokjes.
• Meng in een saladekom de helft van de yoghurt-tahin saus met de witte balsamicoazijn, peper en zout. • Meng bijna alle mini-romaine, de geroosterde kikkererwten en de komkommer door de dressing.
• Serveer de pitabroodjes aan tafel en laat iedereen de broodjes naar smaak beleggen met de overige miniromaine, de kip en de yoghurt-tahinsaus. • Serveer met de salade.