In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - hiermee breng je de burger eenvoudig op smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kumato-tomaat
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse koriander
½ stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Biologische zure room
140 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
50 gram
Pittige tortillachips
1 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
9.9 gram
Gesneden jalapeño's
25 gram
Geraspte cheddar
1 stuk(s)
Kalfsburger
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de koriander fijn (zie Tip). Meng in een kom de tomatenblokjes, koriander en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat de steeltjes van de koriander de meeste smaak hebben? Snijd ze extra fijn en voeg toe aan de salsa.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn in een kom. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en de helft van de zure room bij de avocado en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.
Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige rode ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's over de chips (zie Tip). Garneer met de helft van de cheddar. Bak nog 4 minuten in de oven.
Tip: Pas op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.
Wrijf de kalfsburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige cheddar over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.
Snijd de bierbostelbroodjes open en leg op ieder broodje een kalfsburger. Beleg het broodje met een deel van de guacamole, de tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, overige tomatensalsa en guacamole bij de burger.