Pikante kokoscurry met bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante kokoscurry met bonen

Pikante kokoscurry met bonen

met spinazie, tomaat, peultjes en bruine rijst

Gefrituurde uitjes zijn niet alleen knapperig en smaakvol, maar ze voegen ook een aantal antioxidanten toe aan je maaltijd. Hierdoor zijn ze de perfecte garering voor dit gerecht!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Verse gember

½ zakje(s)

Gele currykruiden

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

65 gram

Rode kerstomaten

½ pak(ken)

Gemengde bonen

50 gram

Peultjes

50 gram

Spinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3261 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten92.7 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels16.5 g
Eiwitten22 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel. Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.
Bakken
2
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren.
  • Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en roer goed door.
  • Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten (zie Tip).

Tip: Verse gember kan een scherpe smaak hebben. Houd je daar niet van? Gebruik dan de helft van de verse gember.

Laten sudderen
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de sauteerpan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  • Halveer ondertussen de kerstomaten.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Serveren
4
  • Voeg de kerstomaten en de peultjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken, of tot de peultjes beetgaar zijn.
  • Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.