Loaded vegetarische nacho's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded vegetarische nacho's

Loaded vegetarische nacho's

met frisse koolsla en zure room

Ken jij tortillachips alleen als snack? In dit recept vormen ze de basis voor een smaakvol en vullend Mexicaans gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Sweet chili tortillachips

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Zwarte bonen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

70 gram

Maïs in blik

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten84.9 g
waarvan suikers25.7 g
Vezels17.6 g
Eiwitten27.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Vergiet
Wok of hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuif zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoorheen, schep goed om en laat de dressing intrekken.
  • Giet de mais en zwarte bonen af in een vergiet.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg per persoon: 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), 1/2 blikje tomatenpuree en 1 el water toe.
  • Verlaag het vuur en meng de mais en zwarte bonen erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerken
3
  • Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en schep de bonensaus erbovenop.
  • Verdeel de tomatenblokjes en cheddar eroverheen.
  • Bak 5 - 7 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
Serveren
4
  • Verdeel de nacho's over de borden.
  • Serveer met de kool-wortelsalade.
  • Garneer met de zure room.