Voor dit gerecht gebruik je verse udon noedels gemaakt van boekweit. Deze noedels worden veel gebruikt in de Japanse keuken. Ze zijn vrij dik en hebben een lekkere bite, perfect voor een snel wokgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Limoen
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Ei)
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
200 gram
Chinese groentemix
(Kan bevatten Selderij)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
½ el
Sambal
1 el
Ketjap manis
1 el
Zonnebloemolie
Peper en zout
Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Hak de gezouten pinda's grof.
Meng in een kom de helft van de sojasaus met de helft van de sambal, het limoensap, de ketjap en 1 el water per persoon. Roer in een andere kom de eieren los met de overige sambal en de overige sojasaus.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het ei toe en bak een omelet. Haal de omelet vervolgens uit de pan, leg op een bord, rol op en snijd in rolletjes.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de noedels, afgedekt, 2 – 3 minuten. Zet het vuur daarna uit maar laat de noedels in de pan en giet ze pas af wanneer je ze nodig hebt in stap 5.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe bak 5 – 6 minuten. Giet de noedels af en voeg samen met de zelfgemaakte woksaus toe aan de groenten. Roerbak nog een paar minuten tot alles goed warm is.
Verdeel de noedels met groenten over de kommen en leg de omeletrolletjes erop. Garneer het gerecht met de pinda's en serveer met een partje limoen. Besprenkel eventueel nog met ketjap en/of sambal naar smaak.