Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Champignons
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Gezondheidstip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. De overige pesto kun je de volgende dag gebruiken in een salade of op een broodje.