Deze dubbelgevouwen pizza vindt zijn oorsprong net als de gewone pizza in Napels, waar hij werd bedacht als handige to-go-variant.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
15 gram
Olijf-kappertjesmix
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Appel
5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 1 - 2 minuten. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenblokjes toe (zie Tip). Bak 1 minuut op middelhoog vuur en blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Laat 5 - 7 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig door.
Tip: Kijk goed hoeveel van de tomatenblokjes je moet gebruiken, zodat de saus niet te vochtig wordt.
Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd door de helft zodat er per persoon 1/2 rol pizzadeeg is. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt. Laat de overtollige olie van de tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn, de kappertjes en olijven. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Smeer de helft van elk stuk pizzadeeg in met de tomatensaus en houd de randen vrij. Verdeel het tonijnmengsel en de overige rode ui over de tomatensaus. Scheur de mozzarella klein en verdeel over de vulling. Vouw de niet-belegde kant van het pizzadeeg over de vulling heen en druk de randen goed dicht. Vouw vervolgens de randen naar binnen. Bak de calzone 15 - 25 minuten in de oven goudbruin (zie Tip).
Tip: Heb je bloem in huis? Bestrooi de dichtgevouwen calzone met een dun laagje bloem, voor een mooi effect op de korst.
Snijd de appel in blokjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de appel en peterselie door de dressing.
Verdeel de calzones over de borden en serveer de salade ernaast.