topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheese & Onion-pizza

Cheese & Onion-pizza

met barbecuesaus

Nieuw ingrediënt in je box! Deze geraspte mozzarella is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook net zo lekker zacht en romig van smaak als onze bol mozzarella.

Labels:
Veggie
Familie
Snelle bereiding
Nieuw ingrediënt
Comfortfood
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4005 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten112.2 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels6.4 g
Eiwitten40.6 g
Zout5.3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). 
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Laat het pizzadeeg in de koelkast tot je het gaat gebruiken in stap 3, zo blijft het deeg koel en heb je het beste resultaat.

Tomatensaus maken
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de helft van de ui 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de passata en de Siciliaanse kruiden toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verkruimel de helft van de witte kaas en meng in een kom met de mozzarella (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Garneer de pizza met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Pizza beleggen
3
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Besmeer het pizzadeeg met de tomatensaus.
  • Beleg de pizza met de gemengde kaas.
  • Verdeel de overige ui over de pizza.
  • Bak de pizza 12 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken.
  • Garneer met de barbecuesaus.
  • Verkruimel de overige witte kaas erover.
  • Verdeel over de borden, of serveer de pizza op een grote snijplank.