Pokébowl met sticky tofu, avocado en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met sticky tofu, avocado en sojabonen

Pokébowl met sticky tofu, avocado en sojabonen

met rijst, chilimayo en zoetzure radijs

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Labels:
Eet mij eerst
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Avocado

½ bosje(s)

Radijs

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten Gluten)

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten47.5 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers30.1 g
Vezels5.1 g
Eiwitten24.4 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Diep bord
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen (zie Tip).
  • Verwijder het radijsloof en snijd de radijs in dunne schijfjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je in de koelkast bewaren voor de volgende dag.

Radijs zoetzuur maken
2
  • Meng in een kom de radijs met per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Meng in een kleine kom de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) met de ketjap, de overige suiker en de zoete Aziatische saus.
Tofu bakken
3
  • Vul een diep bord met de maizena. Wentel de tofublokjes door de maizena zodat ze rondom bedekt zijn (zie Tip). 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de tofublokjes 3 - 4 minuten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Tip: Doe dit vlak voordat je de tofublokjes gaat bakken. Zo voorkom je dat de maizena plakkerig en de tofu minder knapperig wordt.

Serveren
4
  • Voeg de saus toe aan de pan en bak 1 minuut verder zodat de tofu rondom bedekt is met de saus. 
  • Meng in een kleine kom de zoet-pikante chilisaus met de mayonaise. 
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Leg de radijs, avocoado, sojabonen en tofu erbovenop. 
  • Besprenkel met de chilimayonaise naar smaak.
  • Garneer met de furikake.