Een klassieke vitello tonnato bestaat uit dungesneden kalfsfricandeau met een tonijn-kappertjesmayonaise. Deze smaakvolle tonijnsaus is ook heerlijk bij kip. De kipfilethaasjes geef je nog meer smaak door ze te pocheren in bouillon. Met gepofte tomaatjes, knapperige zuurdesembroodjes en zelfgemaakte kruidenboter wordt het gegarandeerd genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
125 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)
½ blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
10 gram
Kappertjes
50 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
4 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
4 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
5 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Kipfilethaasjes
30 gram
Gemengde sla
25 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
400 ml
Kippenbouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Rooster de tomaten 20 – 22 minuten in de oven. Leg de laatste 6 – 8 minuten het zuurdesembrood erbij in de oven.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Mix in een hoge kom de helft van de blaadjes basilicum, de helft van de kappertjes, de mayonaise en de tonijn met een staafmixer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de overige basilicum, de peterselie en de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de peterselie en de bieslook met de zachte roomboter. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.
Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, als de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 6 – 8 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon.
Maak op de borden een bedje van de slamelange en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Leg hier de gepocheerde kipfilethaasjes op. Verdeel de tonijnsaus over de kip en garneer met de overige kappertjes en basilicum.
Serveer de pollo tonnato met de geroosterde tomaten en het zuurdesembrood met de kruidenboter.