Italiaanse aardappelschotel met rode pesto en hazelnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse aardappelschotel met rode pesto en hazelnoten

Italiaanse aardappelschotel met rode pesto en hazelnoten

Avec du pesto rouge et des noisettes

Voor deze aardappelschotel hoef je de aardappelen niet te schillen. De schil zorgt voor extra smaak en zo bespaar je ook nog eens tijd. De rode pesto en provolone geven het gerecht een volle smaak en met de knapperige hazelnoten maak je het geheel helemaal af.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gedroogde oregano

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)713 kcal
Energie (kJ)2983 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8 g
Eiwitten16 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Aardappelen koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
2

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de Italiaanse groentemix met de oregano 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

Aardappelen bakken
3

Voeg de aardappelen toe en roerbak nog 5 minuten mee.

Op smaak brengen
4

Voeg daarna de rode pesto en de helft van de provolone-flakes toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.

Noten hakken
5

Hak ondertussen de hazelnoten grof.

Serveren
6

Verdeel de aardappelschotel over de borden, bestrooi met de overige provolone flakes en garneer met de hazelnoten.