Gebakken patatjes met spiegelei en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken patatjes met spiegelei en kaas

Gebakken patatjes met spiegelei en kaas

met champignons, sperziebonen, wortel en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Aardappelblokjes

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2714 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten45.9 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels11.4 g
Eiwitten26.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Sperziebonen koken
1
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe.
  • Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. 
Groenten bakken
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur en bak de groentemix 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
Bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan of grote pan en bak de aardappelen 5 minuten. 
  • Voeg de sperziebonen en Siciliaanse kruiden toe en bak 5 minuten verder. Schep regelmatig om.
  • Voeg de groentemix toe aan de aardappelen en sperziebonen en roer goed door. Verlaag het vuur en verdeel de geraspte kaas eroverheen (zie Tip). 
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. 

Tip: Zet eventueel het deksel op de pan om de kaas sneller te laten smelten. 

Serveren
4
  • Verhit 1/4 el boter per persoon in de pan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de gebakken patatjes over de borden en leg het spiegelei erop.
  • Garneer met de verse kruiden.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.