Rond, langwerpig, groen, oranje - de pompoen bestaat in vele soorten en maten. Het handige van de hokkaido pompoen: je kunt hem met schil en al eten. Naast pompoen bevat deze winterse maaltijdsoep kikkererwten, een goede bron van eiwitten. Komijn en verse munt zorgen voor een heerlijke geur en de rode peper geeft de soep net dat beetje extra pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Hokkaido pompoen
½ blik(ken)
Kikkererwten
1.5 tl
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Speltbaguette
(Bevat Gluten)
3 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Honing
¼ el
Rodewijnazijn
(Bevat Sulfiet)
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 450 ml water per persoon. Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Snijd de hoikkado pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, het komijnpoeder en de helft van de kikkererwten toe en roerbak 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Meng ondertussen op een bakplaat met bakpapier de overige kikkererwten met de honing en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 – 7 minuten de speltbaguette mee. Snijd de blaadjes munt in dunne reepjes.
Haal de soeppan van het vuur, voeg de rodewijnazijn toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg als je de soep vloeibaarder wilt maken nog wat van het kokende water toe.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken kikkererwten, de munt, de zure room en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de speltbaguette.