Pompoen-pindasoep met gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-pindasoep met gekookt ei

Pompoen-pindasoep met gekookt ei

met bosui en volkoren platbrood

Heb jij nog platbrood over? Snijd het de volgende dag in reepjes, bestrijk met olijfolie en verwarm in de oven voor een knapperig tussendoortje.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Eieren
Tarwe
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Lente-ui

150 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)486 kcal
Energie (kJ)2035 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten45.2 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout4 g

Benodigdheden

Waterkoker
Steelpan
Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.

Ei koken
2

Breng water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Snijd ondertussen de wortel in plakken en de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering (zie Tip).

Tip: Geen liefhebber van rauwe bosui? Kook dan in stap 3 alle bosui mee in de soep.

 

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens het water uit de waterkoker toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook (zie Tip). Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of kies voor natriumarme bouillon.

Toppings bereiden
4

Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Pel het ei en snijd doormidden.

Tip: Ben je een grote eter? Verwarm dan 2 platbroden per persoon. Voor extra knapperige platbroden besprenkel je ze met wat olijfolie en zout en bak je ze 3 - 4 minuten.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met het achtergehouden groene gedeelte van de bosui. Serveer met het platbrood.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.