Traditioneel wordt Libanees flatbread gebakken in een bolle pot, een 'saj'. Maar ze kunnen ook in de oven of in een pannenkoekenpan worden gebakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 stuk(s)
Volkoren Libanees flatbread
(Bevat Tarwe)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
300 ml
Water
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.
Snijd de wortel in schijfjes en snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een soeppot met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, de wortel, de pompoenblokjes en het currypoeder toe. Bak 2 minuten al roerend. Voeg vervolgens het water uit de waterkoker toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm het flatbread 30 seconden per kant (zie Tip). Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
Tip:Voor extra knapperig flatbread besprenkel je het flatbread met wat olijfolie en zout en bak je het 3 - 4 minuten.
Verdeel de soep over kommen en leg het ei in de soep. Serveer met het flatbread.