Traditioneel wordt Libanees flatbread gebakken in een bolle pot, een 'saj'. Maar ze kunnen ook in de oven of in een pannenkoekenpan worden gebakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 stuk(s)
Volkoren Libanees flatbread
(Bevat Tarwe)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
300 ml
Water
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker.
Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.
Snijd de wortel in schijfjes en snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een soeppot met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de ui, de wortel, de pompoenblokjes en het currypoeder toe. Bak 2 minuten al roerend. Voeg vervolgens het kokende water toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen water aan de kook in een ruime steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm het flatbread 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
Besprenkel vlak voor serveren het flatbread met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en leg het ei erop. Serveer met het flatbread.