Een smaakvol stoofpotje met allerlei ingrediënten die typisch zijn voor de mediterrane keuken: merguezworstjes, komijn, tijm, en kaneel. De rozijnen geven het gerecht een zoet en fruitig accent. Omdat je alles in een pan bereid, heb je achteraf weinig afwas. Handig voor een drukke dag!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Rundermerguez
(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)
200 gram
Vastkokende aardappelen
1 tl
Gedroogde tijm
1 tl
Gemalen komijnzaad
¼ tl
Gemalen kaneel
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Rode paprika
20 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
30 gram
Mesclun
125 ml
Groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de merguezworstjes een paar keer in. Verhit een grote wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 5 minuten rondom. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor stap 3.
Was ondertussen de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
Zet de pan terug op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen, tijm, komijn en kaneel toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten stoven.
Snijd de peen klein, voeg toe aan de wok of hapjesan en breng op smaak met peper en zout. Snijd vervolgens de paprika klein.
Voeg in de laatste 10 minuten de paprika toe aan de wok of hapjespan. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan, voeg de merguezworstjes en rozijnen toe en laat het vocht inkoken.
Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing in een saladekom. Voeg de mesclun toe en meng goed.
Verdeel de stoof over de borden en serveer met de salade.