De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Rosevalaardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 gram
Sesamzaad
10 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Kipfilethaasjes
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
1 stuk(s)
Courgette
2 el
Olijfolie
¼ tl
Sambal
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Maak in een kom een dressing van het gemalen korianderzaad, de sojasaus, de sambal en de wittewijnazijn. Voeg de knoflook en de ui toe en breng op smaak met peper en zout.
Pak 2 diepe borden. Voeg een snuf zout en 1 el olijfolie per persoon toe aan een van de borden. Meng in het tweede bord de sesamzaadjes en de Koreaanse kruiden met de panko. Haal de kip door de olijfolie en daarna door het sesam-pankomengsel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven. Maak de koekenpan schoon en verwarm opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de courgette en de helft van de dressing toe en roerbak 5 - 6 minuten.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de courgette over de borden. Serveer met de gepaneerde sesamkip.