Kip yakitori met zoete sesamsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip yakitori met zoete sesamsaus

Kip yakitori met zoete sesamsaus

met rijst, lente-ui en wortel

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om dit gerecht extra smaak te geven!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

75 gram

Jasmijnrijst

½ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Spies

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

45 ml

Water

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2750 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten18.3 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten34.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst en verkruimel het bouillonblokje boven de pot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne schijfjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Verhit scheutje olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en wortel 1 minuut.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2
  • Kook ondertussen de rijst 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de broccoli en het water toe aan de pan met wortel. Dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar.
Kip bakken
3
  • Snijd de lente-ui in stukken van 2 cm.
  • Rijg de kip en de lente-ui om en om aan de spiesen (zie Tip). 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipspiesen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en het sesamzaad toe en laat de saus karamelliseren.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en lente-ui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
  • Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Leg de kipspiesen op de rijst. 
  • Serveer met sojasaus naar smaak.