Couscous met garnalen en yazzara
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met garnalen en yazzara

Couscous met garnalen en yazzara

met hazelnoten, verse kruiden en ras el hanout

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren
Tarwe
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Yazzara

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Pastinaak

½ zakje(s)

Ras el hanout

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3132 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten92.8 g
waarvan suikers26.7 g
Vezels19.2 g
Eiwitten27.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel. Voeg de couscous toe en laat afgedekt staan.
  • Breng een laagje water aan de kook in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Schil de pastinaak. Snijd de pastinaak en wortel in halve maantjes.
  • Kook de pastinaak en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten in de sauteerpan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, de ui en de knoflook toe aan de sauteerpan. Bak de groenten 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Verhit een pan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de garnalen 2 - 3 minuten.
  • Blus af met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de couscous, de ras el hanout, de hazelnoten, de rozijnen en de helft van de verse kruiden toe aan de sauteerpan met groenten.

Weetje: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Serveren
4
  • Voeg de wittewijnazijn, de honing, het sap van 1 citroenpartje per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de couscous en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous in diepe borden. Verdeel de garnalen eroverheen. 
  • Garneer met de overige verse kruiden en de yazzara.
  • Serveer de eventuele overige citroenpartjes ernaast.