Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes

Voor deze maaltijdsoep gebruik je prei van onze groenteboer uit het Gelderse dorp de Heurne. De prei is niet geheel biologisch, maar de teler gebruikt zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen bij het telen. Lees hier meer over op ons blog!

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Knoflookteen

20 gram

Linzen

100 gram

Kruimige aardappelen

½

Prei

62.5 gram

Champignons

1

Bosui

1.5 takje(s)

Gedroogde oregano

2

Radijs

30 gram

Veldsla

1

Spinazie-kaasbroodje

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)728 kcal
Energie (kJ)3046 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote pan
Mes
Grote kom
Koekenpan
Staafmixer of blender

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de knoflook een ½ minuut op laag vuur. Voeg de linzen, het kokende water en het bouillonblokje toe en kook de linzen, afgedekt, 30 minuten.

Snijd de aardappelen en de prei
3

Was ondertussen de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in ringen. Voeg de aardappelen en prei toe aan de linzen, breng op smaak met peper en kook de aardappelen en prei voor de resterende tijd met de linzen mee.

Snijd de radijsjes
4

Snijd ondertussen de champignons in plakken en de lenteui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd of schaaf de radijsjes klein en snijd de helft van het radijsblad klein.

5

Meng in een saladekom de radijsjes en het kleingesneden blad met de veldsla en de helft van de lenteui. Besprenkel met de olijfolie en witte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout. Bak ondertussen het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

6

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de champignons en oregano 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de overige lenteui toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer de soep met het spinazie-kaasbroodje en de salade.
7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel extra water toe om de soep vloeibaarder te maken. Verdeel de soep over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer de soep met de champignons en de helft van de pecannoten. Garneer de salade met de overige pecannoten. Serveer de preisoep met het spinaziekaasbroodje en de salade.