Krokante zeebaars op z'n Mexicaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante zeebaars op z'n Mexicaans

Krokante zeebaars op z'n Mexicaans

met avocado, pico de gallo en zoete aardappelpartjes

Nieuw ingrediënt in je box! De zeebaars is een veelzijdige vis met een mildzoete smaak. Zeebaars bevat vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Vis
Tarwe
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

3 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4017 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels10.5 g
Eiwitten33.8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de zoete aardappel in dunne partjes. 
  • Meng de partjes in een kom met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
Beslag maken
2
  • Snipper de sjalot (zie Tip). Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de sjalot, de tomaat, de rode peper, de helft van de verse kruiden en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met een snuif zout.
  • Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 30 ml water en 25 g bloem, peper en zout.
  • Meng in een tweede kom de panko met de overige verse kruiden.

Tip: Je serveert de sjalot rauw. Houd je hier niet van? Bak de sjalot dan de laatste 2 - 3 minuten mee met de vis.

Vis bakken
3
  • Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Controleer of de pan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de vis te bakken.
  • Haal de zeebaars door het bloembeslag en vervolgens door de panko. Leg de vis voorzichtig in de olie en bak de vis in 2 - 3 minuten per kant goudbruin, draai halverwege voorzichtig om. 
  • Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Serveren
4
  • Leg de vis op de borden en serveer de pico de gallo deels over de vis.
  • Leg de avocado als een waaier ernaast op het bord. 
  • Serveer met de zoete aardappel, de citroenmayo en 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.