Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere, vegetale smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelwedges
120 gram
Zeebaarsfilet
(Bevat Vis)
100 gram
Broccolini
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Kappertjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
1 el
Zonnebloemolie
1.5 el
[Plantaardige] boter
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd grof. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn in 20 - 25 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Leg de broccolini erbij, voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Voeg vervolgens de spinazie toe en bak, al roerend, nog 2 minuten verder tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je stooft de broccolini beetgaar. Heb je het graag wat zachter? Stoof de broccolini dan nog enkele minuten langer en voeg daarna pas de spinazie toe.
Verhit ondertussen 1 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel, verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Bestrooi met peper. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Weetje: Wist je dat zeebaars veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.
Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof.
Verhit opnieuw 1/2 el boter per persoon in de pan van de vis op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook 1 minuut. Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 1 tl citroenrasp, 2 el water, 1/8 bouillonblokje en de kappertjes toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de zeebaars en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de aardappelpartjes en groenten over de borden. Schep de zeebaars ernaast en besprenkel met de saus. Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.