Steak met kalfsjus en truffelolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met kalfsjus en truffelolie

Steak met kalfsjus en truffelolie

met cheesy aardappelpuree, peultjes en sperziebonen

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Kalfsjus

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Peultjes

100 gram

Sperziebonen

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3834 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten52.7 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten54.8 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels15.9 g
Eiwitten47.7 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelpuree maken
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Groenten koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verwijder eventueel de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee. Schenk een bodempje water in een sauteerpan met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen en peultjes toe. Breng afgedekt aan de kook en kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Amandelschaafsel roosteren
3

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de groenten in de sauteerpan. Voeg de knoflook en de helft van de ui toe. Bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Steak bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en breng op smaak met peper. Laat rusten onder aluminiumfolie. Bak de overige ui in dezelfde pan 2 - 3 minuten. Voeg de kalfsjus toe en kook nog 2 - 3 minuten.

Puree maken
5

Zet het vuur uit en roer de truffelmayonaise door de kalfsjus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige boter en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door. Roer de kaas, mosterd en 2/3 van de peterselie erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes. Serveer de aardappelpuree samen met de groenten en steak. Schenk de kalfsjus over de steak en besprenkel met de truffelolie. Garneer de groenten met het geroosterd amandelschaafsel en de overige peterselie.