Luxe driekazenplaattaart met bosbessen-uiencompote
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe driekazenplaattaart met bosbessen-uiencompote

Luxe driekazenplaattaart met bosbessen-uiencompote

met blauwe kaas, geitenkaas en walnoten

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mosterdcress

15 gram

Bosbessenconfituur

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

65 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

45 ml

Water voor saus

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5877 kJ
Energie (kcal)1405 kcal
Vetten105.3 g
waarvan verzadigd55 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels6.4 g
Eiwitten36.7 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne schijfjes en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de biet in dunne schijfjes. 
  • Breek de geitenkaas in grove stukken. Meng in een kom de helft van de geitenkaas met de roomkaas en 1 - 2 el water per persoon.
  • Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met het geitenkaas-roomkaasmengsel.
  • Leg hier dakpansgewijs de courgette- en bietenschijfjes op. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bosbessen-uiencompote maken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 5 minuten.
  • Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens de bosbessenconfituur en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe.
  • Roer goed, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Gratineren
3
  • Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de blauwekaasblokjes, de walnootstukjes en de overige geitenkaas erover. 
  • Bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.
Serveren
4
  • Knip de mosterdcress af. 
  • Garneer de plaattaart met de bosbessen-uiencompote en mosterdcress. 
  • Snijd in stukken en verdeel over de borden.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!