Net zo vol van smaak als het bekendere 'pulled pork', maar veel sneller klaar is deze kip met koolsla. 'Pulled' betekent in dit gerecht dat je het zachte, botergaar gestoofde vlees met twee vorken uit elkaar plukt. De friszure koolsla maak je zelf - het snijwerk hebben we je wel alvast uit handen genomen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
0.99 tl
Gerookt paprikapoeder
2 stuk(s)
Kipdrumsticks piri-piri
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Maiskolf
1 stuk(s)
Turks broodje
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse bieslook
40 gram
Pikante uienchutney
½ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut (zie TIP). Voeg de kipdrumsticks toe, bak in 4 - 6 minuten rondom aan en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Het gerookt paprikapoeder kan makkelijk aanbranden, blijf dus wel in de buurt van de pan en voeg de kipdrumsticks eventueel eerder toe.
Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maïskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maïskolf in met de knoflookboter en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet deze ovenschaal op dezelfde bakplaat. Bak de mais en kipdrumstick 15 - 20 minuten in de oven. Bak de Turkse pide de laatste 3 - 4 minuten mee.
Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en voeg de rode ui met een snuf zout toe. Bak 2 - 3 minuten aan. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 - 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.
Meng ondertussen de gemengde kool en peen in een kom met mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn.
Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die eruit komt. Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.
Snijd de Turkse pide open en beleg met een beetje koolsalade, de geplukte kip en de gekarameliseerde ui. Serveer met de maiskolf en garneer met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.