Romige knolselderijpuree met bietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige knolselderijpuree met bietjes

Romige knolselderijpuree met bietjes

Met paddenstoelen en zilveruitjessaus

Van bietjes tot paddenstoelen - dit winterse gerecht combineert allerlei aardse smaken, je waant je haast in het bos! De zoete, nootachtige en romige smaken vragen om een zure tegenhanger: een saus van zilveruitjes, die je zelf maakt met biet en sinaasappelsap. Naast de zilveruitjes zorgen de hazelnoten voor een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Noten
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Vastkokende aardappelen

250 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

15 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

¼ pak(ken)

Gekookte rode bieten

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Zilveruitjes

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Steranijs

1 leaves

Laurierblad

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3678 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels21 g
Eiwitten16 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Knolselderij snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de knolselderij in plakken, snijd de schil eraf en snijd in kleine blokjes. Weeg vervolgens 250 gram van de knolselderij per persoon af.

Voorbereiden
2

Pers de sinaasappel uit. Haal de voorgekookte biet uit de verpakking en vang al het bietensap op. Snijd de biet in blokjes van ½ cm. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Puree bereiden
3

Kook de aardappelen en de knolselderij met een snuf zout in de pan met deksel in 17 - 20, afgedekt, gaar. Giet daarna af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng de puree met de slagroom om het geheel smeuïg te maken en breng op smaak met flink wat peper en zout.

Saus bereiden
4

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur en bak de zilveruitjes in 4 - 5 minuten lichtbruin. Blus af met een 11/2 el bietensap per persoon en 21/2 el van het sinaasappelsap per persoon. Voeg de steranijs en de laurier toe en laat in 3 - 6 minuten zachtjes inkoken tot een saus. Roer vlak voor serveren de blokjes biet erdoor en verhit nog 1 minuut.

Paddenstoelen bakken
5

Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd grotere paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de paddenstoelen, de tijm en peper en zout toe en bak 4 - 6 minuten.

Serveren
6

Haal de steranijs en het laurierblad uit het zilveruitjessaus. Schep de knolselderijpuree op de borden en garneer met zilveruitjessaus en de geroosterde hazelnoten. Schep de paddenstoelen eromheen.