Quiche met broccoli en oude kaas
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Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met cherrytomaten en oregano

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

65 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

1.6 snufje

Nootmuskaat

65 gram

Rode kerstomaten

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)998 kcal
Energie (kJ)4176 kJ
Vetten76 g
waarvan verzadigd37 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.1 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Grote kom
Rasp
Ovenschaal

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 210°C. Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition avec une pincée de sel pour le brocoli. Découpez-en le bouquet en petites fleurettes et la tige en petits dés. Coupez l’oignon en fines rondelles. Émincez ou écrasez l’ail. Épépinez et émincez finement le piment rouge.

Tip: Snijd de broccoli goed klein, zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Cuire le brocoli à l'eau
2

Faites cuire le brocoli 2 à 4 minutes à couvert dans la casserole. Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle. Faites-y cuire l'oignon, l'ail et le piment rouge 3 à 4 minutes. Émiettez 1/4 du bouillon cube par personne par-dessus et mélangez bien.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Poêler le brocoli
3

Ajoutez le brocoli à la poêle et poursuivez la cuisson encore 1 minute à feu vif, pour que le liquide s'évapore. Retirez les légumes de la poêle et laissez-les refroidir dans la passoire.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Préparer la garniture
4

Dans le grand bol, mélangez les œufs et la crème fraîche liquide. Ajoutez-y l’origan séché, la moitié du fromage et une pointe de noix de muscade râpée par personne. Salez et poivrez généreusement. Mélangez bien. Coupez les tomates cerises en deux et incorporez-les, avec le brocoli qui a refroidi, au mélange à base d'oeufs.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Préparer la quiche
5

Recouvrez le plat à four ou moule à quiche de papier sulfurisé. Recouvrez-le de la quantité de pâte à quiche nécessaire. Piquez le fond de la pâte à la fourchette. Versez le mélange à base de brocoli et d'oeuf dans le plat à four ou moule à quiche et garnissez du reste de fromage. Enfournez la quiche 30 à 35 minutes, ou jusqu'à ce qu'elle soit cuite.

Tip: Geen bakpapier in huis? Je kunt de bakvorm of ovenschaal ook invetten met 1/4 el olijfolie per persoon.

Servir
6

Coupez la quiche en parts et servez-les sur les assiettes.