Quiche met broccoli en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met kerstomaten en Siciliaanse kruiden

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 snufje

Nootmuskaat

65 gram

Rode kerstomaten

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3860 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten65.2 g
waarvan verzadigd31.4 g
Koolhydraten44.9 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels10.1 g
Eiwitten33.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Zeef
Grote kom
Quichevorm

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes (zie Tip). Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Tip: Snijd de broccoli goed klein zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Bakken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pot met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door. 

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de pan en bak nog 1 minuut op hoog vuur zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en laat afkoelen in een vergiet.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de culinaire room. Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de helft van de oude kaas en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng flink op smaak met peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de kerstomaten en meng samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

Quiche maken
5

Bekleed een bakvorm of ovenschaal met de benodigde hoeveelheid bladerdeeg, inclusief het bakpapier (zie Tip). Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en werk af met de overige oude kaas. 

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan 2 bakvormen of ovenschalen om 2 quiches te maken. Gebruik je liever één grote bakvorm of ovenschaal? Bak de quiche dan iets langer.

Serveren
6

Bak de quiche 35 - 40 minuten in de oven, of tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren (zie Tip). Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.

Tip: Om te controleren of de quiche gaar is kun je een satéprikker in het midden steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de quiche gaar. Kleurt de bovenkant bruin maar is de binnenkant nog niet gaar, dek de quiche dan af met aluminiumfolie en bak hem nog wat langer in de oven.