Stir-fry met biefstukreepjes en volkoren noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met biefstukreepjes en volkoren noedels

Stir-fry met biefstukreepjes en volkoren noedels

met woksaus met gember, groenten en gefrituurde uitjes

Het groene gedeelte van de lente-ui is milder van smaak dan het witte gedeelte. Dit maakt het witte deel beter geschikt om mee te koken en het groene deel beter om mee te garneren.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Lente-ui

¼ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2457 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten16.7 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels9.9 g
Eiwitten33.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot voor de noedels.
  • Kook de noedels 4 - 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de ketjap en de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de lente-ui in 3 gelijke stukken en houd het witte en het groene gedeelte apart.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op hoog vuur en bak de rode peper 1 minuut.
  • Voeg de ui, het witte gedeelte van de lente-ui en de wortel toe en bak nog 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes 1 minuut.
  • Voeg de woksaus met gember, de noedels, de groenten, de overige lente-ui en 1 el kookvocht per persoon toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten al roerend. Voeg eventueel meer kookvocht toe.
  • Serveer de noedels in kommen of diepe borden en garneer met de gefrituurde uitjes.