Varkenshaas in panko-truffeljasje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in panko-truffeljasje

Varkenshaas in panko-truffeljasje

met sperziebonen en patatjes

Nieuw ingrediënt in je box! Voeg een vleugje luxe toe aan je gerecht met de rijke truffelsmaak en romige textuur van de truffelmayonaise.

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2870 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten55.9 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels13.7 g
Eiwitten32.3 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Diep bord
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier.
  • Voeg het panko paneermeel toe aan een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Varkenshaas bakken
2
  • Bestrijk de varkenshaas met de helft van de mayonaise met truffelaroma. Wentel de varkenshaas daarna door het pankomengsel.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant, of tot hij rondom bruin kleurt.
  • Verlaag het vuur tot middelmatig, dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en bewaar afgedekt tot serveren.
Groenten bakken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een sauteerpan met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6  minuten zachtjes koken. Giet daarna af en voeg weer toe aan de sauteerpan.
  • Voeg de knoflook, ui, rozemarijn en olijfolie toe aan de sauteerpan. Bak de groenten 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de patatjes, groenten en varkenshaas over borden.
  • Meng de overige mayonaise met truffelaroma met 1 tl water per persoon.
  • Besprenkel de patatjes met de mayonaise met truffelaroma.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.