In dit recept gebruik je de microgolfoven om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een microgolfbestendige kom of bord nodig. De meeste glazen en aardewerk schalen kunnen gewoon in de microgolfoven. Controleer wel even of deze echt microgolfbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de microgolfoven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelwedges
1 stuk(s)
Oranjehoen krokante kipschnitzel
(Bevat Tarwe, Gerst)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Little gem
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1.5 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
[Plantaardige] boter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Voeg de aardappelwedges toe aan een grote kom die geschikt is voor de microgolfoven. Voeg per persoon: 1/4 el boter en 1 el water en dek af met vershoudfolie. Laat 4 - 5 minuten op hoog vermogen in de microgolf garen, of tot ze zacht zijn als je er met een vork in prikt (zie Tip).
Tip: Geen microgolfoven? Geen probleem! Bak de aardappelen 8 - 10 minuten in een pan, voeg dan de ui toe en bak nog 5 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden voor de tortilla's.
Verwijder voorzichtig het vershoudfolie (pas op voor stoom). Giet het overige vocht af en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in halve maantjes en de tomaat in partjes. Snijd de sla fijn.
Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan en bak de aardappelwedges en ui 4 - 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip). Meng het paprikapoeder erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Als je op je calorie-inname let, serveer dan slechts de helft van de aardappelen. De rest kun je bewaren om een andere keer te gebruiken.
Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan heet is, de schnitzel toe en bak 3 - 4 minuten per kant. Snijd de schnitzel vlak voor het serveren in dunne reepjes.
Meng in een saladekom de mayonaise, mosterd en honing met de helft van de kaas. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een bord en zet ze 1 minuut in de microgolfoven op de hoogste stand tot ze warm en zacht zijn (zie Tip).
Tip: Geen microgolfoven? Geen probleem! Verdeel de tortilla's over een bakplaat met bakpapier en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Beleg de tortilla's met een deel van de salade, aardappelwedges en ui, samen met de schnitzelreepjes en de overige kaas. Serveer de overige salade en aardappelwedges ernaast met extra mayonaise naar smaak.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!