Plantaardige kipnuggets in sticky appelsiensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plantaardige kipnuggets in sticky appelsiensaus

Plantaardige kipnuggets in sticky appelsiensaus

met knoflook-gemberrijst, broccoli en gomasio

Gomasio is een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuifje zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Soja
Sesamzaad
Selderij
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegan nuggets

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Basmatirijst

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Broccoli

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

180 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3068 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten96.8 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels17.5 g
Eiwitten23.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de boter in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook met de gemberpuree 1 minuut.
  • Voeg de rijst en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Laat daarna afgedekt staan.
Broccoli koken
2
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot met deksel.
  • Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de lente-ui in stukken van 2 cm.
  • Snijd het basilicum fijn.
Nuggets bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets en lente-ui 6 - 8 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Pers ondertussen de appelsien uit. 
  • Haal de vegan nuggets uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg het appelsiensap en de zoet-pikante chilisaus toe aan de pan. Meng goed en verwarm 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst op diepe borden. Leg de broccoli en de vegan nuggets erbovenop. 
  • Besprenkel met de appelsiensaus.
  • Garneer de broccoli met de gomasio.
  • Garneer met het basilicum en de cashewstukjes.