Mexicaans gekruide kabeljauwfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pikante groene saus

Koriander heeft 2 verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

¼ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2681 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten20.3 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten33.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Hapjespan of grote koekenpan
Keukenpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot voor de rijst.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Haal de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Voeg de steeltjes van de koriander en de rijst toe aan de pot met kokend water en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Dep de kabeljauw droog en wrijf in met de Mexicaanse kruiden (let op pikant! Gebruik naar smaak), peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan of sauteerpan op hoog vuur. Bak de kabeljauw 1 minuut per kant, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de pan opnieuw op hoog vuur en bak de ui, de tomaat en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Laat ondertussen de maïs uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de mais en per persoon: 30 ml kookvocht en het sap van 1 limoenpartje toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door, leg de vis tussen de groenten en laat sudderen tot serveren.
Groene saus maken
3
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd in grove stukken. 
  • Meng in een hoge kom de overige knoflook, de groene peper, de yoghurtdressing, de helft van de koriander en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde saus
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de groenten over de rijst.
  • Leg de vis op de groenten en rijst.
  • Garneer met de groene saus, de overige koriander en eventueel de overige limoenpartjes.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.