Quinoasalade met gele biet en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quinoasalade met gele biet en avocado

Quinoasalade met gele biet en avocado

De gele biet die je gebruikt voor deze salade, is veel frisser dan zijn rode broertje (de rode biet). Dit is een goede combinatie met de grove structuur van de quinoa en de romige smaak van avocado. Breng de salade op smaak met mediterrane kruiden, zoals komijn, en garneer met romige feta.

Tags:
Végé
Chef's Choice
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Betterave jaune

½ pièce(s)

Oignon rouge

85 g

Quinoa

1 cc

Graines de cumin moulues

1 cc

Paprika en poudre

½ pièce(s)

Avocat

40 g

Feta

(Contient Lait (contient du lactose))

30 g

Radicchio, roquette et laitue

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)3489 kJ
Énergie (kcal)834 kcal
Graisses47 g
dont saturés9.9 g
Glucides68 g
dont sucres12.3 g
Fibres14 g
Protéines26 g
Sel2.7 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Saladier

Instructions

Schil de biet en snijd in blokjes.
1

Bereid de bouillon voor de quinoa. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gele biet. Schil de biet en snijd in blokjes van ½ cm. Kook de biet, afgedekt, in 12 - 15 minuten in de pan met deksel beetgaar. Giet daarna af.

Snipper de rode ui.
2

Snipper ondertussen de rode ui. Verhit de helft van de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit ¾ van de rode ui 2 minuten op laag vuur.

Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe.
3

Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoakorrels los met een vork.

Snijd ondertussen de avocado doormidden, snijd het vruchtvlees in blokjes en lepel uit de schil.
4

Snijd ondertussen de avocado doormidden, snijd het vruchtvlees in blokjes en lepel uit de schil. Verkruimel de feta.

Breek de feta in stukjes.
5

Meng in een saladekom de rode ui, biet, quinoa, avocado, de helft van de feta en de veldsla-rucolamelange met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige feta en avocado.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta. Garneer naar smaak met extra vierge olijfolie.