Quinoasalade met gele biet en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quinoasalade met gele biet en avocado

Quinoasalade met gele biet en avocado

De gele biet die je gebruikt voor deze salade, is veel frisser dan zijn rode broertje (de rode biet). Dit is een goede combinatie met de grove structuur van de quinoa en de romige smaak van avocado. Breng de salade op smaak met mediterrane kruiden, zoals komijn, en garneer met romige feta.

Labels:
Veggie
Chef's Choice
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gele biet

½ stuk(s)

Rode ui

85 gram

Quinoa

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3489 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels14 g
Eiwitten26 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Schil de biet en snijd in blokjes.
1

Bereid de bouillon voor de quinoa. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gele biet. Schil de biet en snijd in blokjes van ½ cm. Kook de biet, afgedekt, in 12 - 15 minuten in de pan met deksel beetgaar. Giet daarna af.

Snipper de rode ui.
2

Snipper ondertussen de rode ui. Verhit de helft van de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit ¾ van de rode ui 2 minuten op laag vuur.

Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe.
3

Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoakorrels los met een vork.

Snijd ondertussen de avocado doormidden, snijd het vruchtvlees in blokjes en lepel uit de schil.
4

Snijd ondertussen de avocado doormidden, snijd het vruchtvlees in blokjes en lepel uit de schil. Verkruimel de feta.

Breek de feta in stukjes.
5

Meng in een saladekom de rode ui, biet, quinoa, avocado, de helft van de feta en de veldsla-rucolamelange met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige feta en avocado.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta. Garneer naar smaak met extra vierge olijfolie.