.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
0.08 zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
125 gram
Kastanjechampignons
90 gram
Penne
½ stuk(s)
Sjalot
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
25 gram
Biologische zure room
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm en meng op een bakplaat met bakpapier met per persoon: 1/2 el olijfolie en een 1/4 tl gedroogde rozemarijn, peper en zout. Bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar verwerk slechts 2/3 hiervan in het gerecht. Van de overige gekookte pasta maak je de volgende dag eenvoudig en snel een lunchsalade.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 10 - 12 minuten of tot dat ze gaar zijn.
Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.
Voeg de penne toe aan de pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng ondertussen 50 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de crème fraîche toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Voeg de penne toe aan de hapjespan of grote koekenpan en meng goed. Meng vervolgens ook de champignons, flink wat zwarte peper en het grootste deel van de geraspte Italiaanse kaas door de pasta.
Verdeel de pasta over diepe borden en serveer met de courgette. Bestrooi met de overige Italiaanse kaas.