Ravioli met blauwe-kaasroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli met blauwe-kaasroomsaus

Ravioli met blauwe-kaasroomsaus

met prei en courgette

Wist je dat de onderkant van prei het lekkerste smaakt? Snijd het kontje eraf en snijd de rest in ringen. Haal de buitenste bladeren en het bovenste stukje eraf. Dit is namelijk een stuk taaier en bevat niet veel smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Ravioli gevuld met tuinbonen

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Prei

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

200 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3112 kJ
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels7.2 g
Eiwitten23.4 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve maantjes. Snipper de ui. Snijd de prei in halve ringen. 

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de ui en prei toe en bak nog 5 - 6 minuten. 

Roux maken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Mengen
4

Voeg de culinaire room en de helft van de blauwe-kaasblokjes toe aan de steelpan en kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Meng de roomsaus door de groenten. 

Bakken
5

Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de ravioli over en bedek de ravioli met de overige saus. Maak eventueel meerdere laagjes. Verkruimel de overige blauwe-kaasblokjes erover. Bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.

Serveren
6

Laat voor het serveren 3 minuten rusten zodat de saus steviger wordt. Verdeel de ravioli over de borden.