Ravioli met blauwe-kaasroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli met blauwe-kaasroomsaus

Ravioli met blauwe-kaasroomsaus

met prei en courgette

Deze verse ravioli van De Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van tuinbonen en ricotta.

Labels:
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Ravioli gevuld met tuinbonen

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Prei

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3122 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten67.8 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels7 g
Eiwitten23.5 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Hapjespan
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve maantjes. Snipper de ui. Snijd de prei in halve ringen. 

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de ui en prei toe en bak nog 5 - 6 minuten. 

Roux maken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Mengen
4

Voeg de culinaire room en de helft van de blauwekaasblokjes toe aan de steelpan en kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Meng de roomsaus door de groenten. 

Bakken
5

Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de ravioli over en bedek de ravioli met de overige saus. Maak eventueel meerdere laagjes. Verkruimel de overige blauwekaasblokjes erover. Bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.

Serveren
6

Laat voor het serveren 3 minuten rusten zodat de saus steviger wordt. Verdeel de ravioli over de borden.