De verfijnde blauwe-kaassaus en knapperige walnoten brengen deze ravioli naar ongekende hoogten. Zin in meer veggie verwennerij? Ontdek snel het luxe veggie-recept van volgende week!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Broccolini
50 gram
Peultjes
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
140 gram
Ravioli met bloemkool en beurre noisette
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe)
30 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¼ el
Bloem
¼ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen vervolgens in partjes. Snijd de krulpeterselie grof.
Verhit een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de ravioli. Verkruimel het bouillonblokje erboven en houd op laag vuur warm tot stap 5.
Verhit in dezelfde pan met deksel de olijfolie. Bak de knoflook, broccolini, peultjes en de helft van de ui 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om en verlaag eventueel het vuur of voeg meer water toe als dit te hard gaat. Haal vervolgens het deksel van de pan, voeg de citroenrasp toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de overige ui 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Blus al roerend af met ongeveer 2 el bouillon per persoon uit de pan. Voeg de room toe en breng aan de kook. Roer de blauwe-kaasblokjes erdoor en verwarm tot de kaas is gesmolten en de saus is ingedikt. Verlaag het vuur als dit te snel gaat. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de ravioli 4 - 6 minuten in de pot met bouillon. Haal daarna voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de blauwe-kaassaus. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Voeg de salademix toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de ravioli met de blauwe-kaassaus over diepe borden. Bestrooi met de walnootstukjes en de krulpeterselie. Serveer met de salade en de broccolini met peultjes. Garneer met 1 citroenpartje per persoon.