Ravioli met blauwe-kaassaus en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli met blauwe-kaassaus en walnoot

Ravioli met blauwe-kaassaus en walnoot

met broccolini, peultjes en frisse salade

De verfijnde blauwe-kaassaus en knapperige walnoten brengen deze ravioli naar ongekende hoogten. Zin in meer veggie verwennerij? Ontdek snel het luxe veggie-recept van volgende week!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Broccolini

50 gram

Peultjes

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe)

20 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Bloem

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4359 kJ
Energie (kcal)1042 kcal
Vetten74.3 g
waarvan verzadigd34.1 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels6.2 g
Eiwitten26.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Rasp
Pan
Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Steelpan
Schuimspaan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie grof.

Roosteren
2

Verhit een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de ravioli. Verkruimel het bouillonblokje erboven en houd op laag vuur warm tot stap 5. 

Groenten stoven
3

Verhit in dezelfde pan de olijfolie op middelhoog vuur. Bak de knoflook, broccolini, peultjes en de helft van de ui 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om en verlaag eventueel het vuur of voeg meer water toe als dit te hard gaat. Haal vervolgens het deksel van de pot, voeg de citroenrasp toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
4

Verhit de boter in een steelpan en fruit de overige ui 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Blus al roerend af met ongeveer 2 el bouillon per persoon uit de pot. Voeg de room toe en breng aan de kook. Roer de blauwe-kaasblokjes erdoor en verwarm tot de kaas is gesmolten en de saus is ingedikt. Verlaag het vuur als dit te snel gaat. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerken
5

Kook ondertussen de ravioli 4 - 6 minuten in de pot met bouillon. Haal daarna voorzichtig met een schuimspaan uit de pot en voeg toe aan de blauwe-kaassaus. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Voeg de salademix toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de ravioli met de blauwe-kaassaus over diepe borden. Bestrooi met de walnootstukjes en de krulpeterselie. Serveer met de salade en de broccolini met peultjes. Garneer met 1 citroenpartje per persoon.